scena urbana | LandArt
258
page-template-default,page,page-id-258,page-child,parent-pageid-2,mkd-core-2.1,mikado-core-2.1,ajax_fade,page_not_loaded,,hornet child-child-ver-2.0.0,hornet-ver-2.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,no_animation_on_touch,grid_1300,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

LandArt

one

LandArt reprezintă o intervenție sculpturală prin care artistul transmite un mesaj sau atrage atenția asupra unor probleme sau valențe ale unei anumite zone; intervenția este, de cele mai multe ori, efemeră și întodeauna contextualizată pe spațiul în care se implementează.

In cadrul evenimentelor Scena Urbană din luna Septembrie, pe lângă intervențiile sculpturale ale artistului Denis Tricot, vor putea fi vizitate și intervențiile de landart ale echipei Scena Urbană.

Denis Tricot este un artist francez care utilizează lemnul pentru a crea intervenții spectaculoase în diferite contexte. In Grădina Botanică, o primă sculptură a fost realizată cu ocazia evenimentelor din Aprilie, reprezentând amintirea artistului asupra primei lui vizite în România. Sculptura se află în fața serelor mari, formând o proiecție a umbrelor pe un peisaj miniatural format din minigrădini de cactuși. Pentru evenimentele din Septembrie, Denis Tricot va avea 10 intervenții în Grădina Botanică, în diferite spații, care vor putea fi vizitate. Acestea vor fi Sculpturi Cărti, pe care oamenii vor putea sa își scrie amintirile legate de Gădina Botanică. Astfel cei care vor parcurge traseul celor 10 sculpturi vor putea vedea frumusețile Grădinii Botanice dincolo de cele mai populare locuri, precum Grădina Japoneză sau Turnul de Apă.

Pe lângă aceste intervenții, în Grădina Botanică vor exista și Sculpturile spontane a lui Denis Tricot, reprezentate de arce compuse în grupuri, fiind niște intervenții interactive, vizitatorii putând să se exprime fiind îndrumați de membrii echipei Scena Urbană formați de artistul francez.

Echipa landart de la Scena Urbană va avea o suită de proiecte care au rolul de a pune în valoare zone uitate din Grădina Botanică. Acestea vor fi de mai multe tipuri și dimensiuni, nefiind agresive în sit și contextualizate la spațiul pe care îl valorifică. Unele vor fi planificate pentru un decor nocturn, altele se vor adresa unor anumite categorii de vârstă sau vor fi specifice pentru anumite categorii speciale precum cei cu deficiențe de vedere. Acestea vor fi efemere având sens doar în cadrul evenimentelor Scena Urbană și au rolul de a trasa anumite direcții care pot fi urmate în dezvoltarea Grădinii Botanice.

la