Festivalul Altfel pe Scena Urbană
Scena Urbană organizează, în cadrul Festivalului Altfel, în perioada 18-21 aprilie, o serie de ateliere pentru elevii din clasele primare, gimnaziu și liceu.
Înscrieri: http://festivalulaltfel.ro/
Prin joc se construiesc amintiri iar prin aceste amintiri cunoașterea spațiului primește valențe complexe.
O vânătoare de comori – organizată de Scena Urbană în parteneriat cu Transylvania Quest Games.
O vânătoare de comori! Jocul presupune folosirea unei aplicații pe telefonul mobil pentru a parcurge un traseu prestabilit, împreună cu coordonatorii echipelor.
Echipele formate vor colabora pentru a descifra indiciile primite prin aplicație. Fiecare indiciu conduce echipa către un punct prestabilit unde are de descifrat o informație. Cu ajutorul răspunsului corect, echipa poate trece la următorul indiciu.
Pentru rezolvarea sarcinilor și găsirea indiciilor, echipa are la dispoziție informații ajutătoare care, dacă sunt folosite, diminuează punctajul final al jocului. Pentru a rezolva sarcinile, participanții își vor asuma roluri în echipe, vor dezbate strategiile cele mai potrivite pentru a completa în cel mai scurt timp toate sarcinile de pe ruta propusă. Din acest motiv jocul este o oportunitate bună de a îmbina efectele unui team building eficient și distracția împreună cu colegii. Participanții vor fi puși în situații de a lua o decizie rapid și eficient cu efecte în rezultatul final al jocului.
Micii detectivi – organizat de Scena Urbană în parteneriat cu Transylvania Quest Games.
Cum poți învăța copiii să caute o statuie? Simplu, transformându-i în mici detectivi. Cea mai valoroasă statuie din muzeul de istorie a dispărut! Micii detectivi ai Clujului sunt cei care vor descoperi cine este hoțul. Acesta a lăsat mai multe indicii prin oraș. Oare vor reuși să-l descopere înainte să plece din oraș?
Atelierul Micii Detectivi este oferit de Tug of war
Mini-campionat de Tug of war – Trasul de sfoară. Participanții vor fi împărțiți în echipe a câte opt persoane, care vor concura între ele. La începutul probei se vor explica regulile jocului și participanții vor primi indicațiile necesare.
Clasele se recomandă a fi însoțite de profesorii de Educație fizică, sau un alt cadru didactic. Pot concura două clase în același timp. Ambele clase trebuie să fie însoțite de câte (minim) un profesor.
Trasul de sfoară este un exercițiu de coordonare între membrii echipei, precum și de
îndemânare fizică. Nu există limită de vârstă, greutate, înălțime sau forță – oricum, la final va câștiga… buna dispoziție!
Atelierul Tug of War este oferit de Scena Urbană.
În acest an, Scena Urbană organizează și două ateliere pentru profesori.
Tug of war – în parteneriat cu U-BT
Atelierul de Tug of war – Trasul de sfoară pentru profesori va cuprinde o scurtă introducere în istoria acestei probe sportive, precum și regulile jocului, indicații despre acordarea punctajului și alte informații necesare organizării unui concurs.
Treasure hunting – realizat de Scena Urbană în parteneriat cu Transylvania Quest Games
Atelierul de Treasure Hunting pentru profesori va răspunde la următoarele întrebări, într-un mod interactiv:
- Ce este un Treasure Hunt?
- Cum pot construi un asemenea joc?
- Cum aș putea crea un joc memorabil?
- Care sunt pașii pe care ar trebui să-i parcurg?
- În ce mod poate fi folosit un joc de Treasure Hunt în activitățile educative?
No Comments
Sorry, the comment form is closed at this time.