scena urbana | Sorana Potinteu
3213
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-3213,mkd-core-2.1,mikado-core-2.1,ajax_fade,page_not_loaded,,hornet child-child-ver-2.0.0,hornet-ver-2.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,no_animation_on_touch,grid_1300,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

Sorana Potinteu

Sorana Potinteu

sorana

Mă numesc Sorana Potinteu și sunt medic rezident în psihiatrie pediatrică, dar înainte de toate sunt clujeancă și mă mândresc cu asta. Clujul mi-a oferit multe și este o prezenţă constantă în gândurile mele, astfel încât orice văd interesant în alte orașe mă întreb cum ar fi să avem așa ceva în Cluj, cum am putea implementa diferite proiecte, sau cum ar reacţiona clujenii la ele.

Primul meu contact cu Scena Urbană a fost la Scena Cetății, în 2012, când m-am implicat în organizarea unui treasure hunt educativ pentru copii, prin care îi provocam să descopere Cetăţuia cu ajutorul unor indicii și probe practice. Îmi doream de mult să organizez astfel de jocuri iar echipa de organizare mi-a oferit această șansă, au îmbrăţișat ideea și ne-au ajutat cu logistica.

Am simţit că după multe căutari am găsit oameni care gândesc în aceeași direcţie ca și mine, care au viziune pe termen lung și conștientizează că schimbările pozitive în comunitate trebuie să vina de la fiecare dintre noi. Alături de SU am realizat că profesioniști din toate domeniile își pot aduce aportul într-o echipă multi-disciplinară prin viziunea proprie, unică, asupra orașului. Mi-a dat șansa să îmi aduc aportul în comunitate, să văd rezultatele muncii de echipă, m-a ajutat să mă dezvolt pe plan personal și să cunosc domenii despre care nu știam nimic (de exemplu ce însemna land-art, cât de mult ne influențează arhitectura comportamentul ș.a.). Pot spune că m-am îndragostit imediat de viziunea echipei și de oamenii care o împărtășesc. Nu am mai putut renunţa, în ciuda programului încărcat, iar rezultatele și feedback-ul pozitiv primit din comunitate, de la specialiști și de la colaboratori, ne-au încurajat să continuăm și să extindem proiectele SU.

Consider ca SU reușește să transmită clujenilor un mesaj puternic cu privire la spaţiile care le aparţin și îi inspiră pe cei care nu credeau că pot schimba ceva. Puterea acestui mesaj provine tocmai din viziunea incluzivă, din adresarea problemelor concrete cu care se confruntă și implicarea comunităţii ca întreg: copii, adulţi – profesioniști din diverse domenii, personalităţi reprezentative pentru oraș, autorităţi și artiști locali și internaţionali care facilitează comunicarea și deschid inimile.  

Alaturi de Scena Urbană am avut multe momente frumoase și mi-e greu să numesc unul preferat. Fiecare loc în care am avut o intervenţie a primit o semnificaţie nouă pentru mine, după ce am ajuns să îl cunosc în profunzime, să explorez fiecare cotlon sau spaţiu de depozitare adiacent, i-am cunoscut trecutul și prezentul și mi-am imaginat viitorul, asociind emoţii puternice. Emoţiile fixează amintiri, iar amintirea revine cu încărcătură emoțională care îmbogăţește fiecare loc și îl face unic și subiectiv pentru fiecare persoană în parte. Pentru mine, Cetăţuia, Grădina Botanică, strada Mihail Kogălniceanu sau Piaţa Gării sunt mai frumoase decât orice loc din lume datorită acestei încărcături emoţionale și a nivelului profund la care am ajuns să le cunosc.

 

sorana

Description